Thursday 3 May 2007

Politisk talerør: Projekt Skyldige ord

Ord er ikke uskyldige: terrorisme, islam og muslimer
Specielt tre ord har siden 11. september mistet deres uskyld. Det ene har aldrig været uskyldigt; terrorisme, de to andre, islam og muslimer, har for de fleste mennesker før 11. september været mere eller mindre uskyldige. I den offentlige debat er det blevet sædvane, specielt for politikere fra Dansk Folkeparti, at kæde islam og muslimer sammen med terrorisme. Måske ikke direkte, i form af en anklage, men mere semantisk, så islam og muslimer, nu unægtelig forbindes med terrorisme.

Dette projekt går i alt sin enkelthed ud på at forsøge at ændre dette og den medfølgende racisme. Ideen er, at hver gang en politiker fra Dansk Folkeparti bruger ordene islam, muslim og terrorisme i medierne, bliver der doneret penge til en organisation der arbejder for at forbedre integrationen af muslimer i det danske samfund. Håbet er, at politikere fra Dansk Folkeparti, på et eller andet tidspunkt, vil holde op med at bruge ordene, da det automatisk udløser en donation til noget som de i bund og grund er imod: et mere harmonisk multikulturelt samfund.

Brugen af ordene udløser 50 kroner. Hvis ordene bruges i samme sætning, bliver beløbet fordoblet. Så hvis de kæder islam direkte sammen med terrorisme, hvilket de ofte gør, vil det udløse 200 kroner.

Projektet skal formidles på en hjemmeside, hvor der hver dag vil være en søjle som viser hvor mange penge der er blevet doneret, samt andre grafiske illustrationer af hvor mange penge der er samlet ind i alt osv.

Hvilken organisation pengene skal gå til er endnu ikke besluttet, men jeg forestiller mig at det skal afgøres ved hjælp af en afstemning. Bliver projektet en succes kan man forestille sig at flere forskellige organisationer kan få del i pengene.

Den daglige registrering af om ordene har været anvendt kan forholdsvis simpelt gøres ved en søgning i infomedia. Et større problem er registrering i de elektroniske medier, men det kan evt. opgøres på et mere løst grundlag, hvor folk simpelthen skriver ind hvis de har set eller hørt et interview i fjernsynet eller radioen.

Pengene som skal doneres til de forskellige organisationer, indsamles via hjemmesiden fra private, fonde, firmaer og organisationer.

Hvis du er interesseret i at støtte den gode sag, så skriv her, jeg vil derpå sætte dig i kontakt med Søren Mørk, en af idemagerne bag projektet.

5 comments:

AD said...

Count me in! :-)

Anne-Mette Lerche said...

Det er lige som den gammeldgas 'bandekasse', hvor man skulle smide 25 ører i hver gang man bandede, haha.
Skriv mig på også!

Marie Ulletved Holmgaard said...

Haha sjov sammenligning - men du har ret, så kan de sgu lære det :-)

Sune Hundebøll said...

Sejt! - siger jeg bare.

Bente Jensen said...

Absolut interesseret i at høre mere.